ZPN Duurzaam - Gieten

ZPN Duurzaam

Bloemakkers 3e
9461GX
Gieten (Aa en Hunze)
Pelle Corman
2019
BV
49
Omschrijving:
ZPN Duurzaam de regionale installateur voor duurzame installaties zoals warmtepompen, laadpalen, thuisaccu's, meterkasten en duurzame airco's (lucht-lucht warmtepompen). Het bedrijf levert duurzame installaties en oplossingen voor woningen en bedrijven in Groningen, Drenthe en Friesland.

ZPN Duurzaam is een van de grootste installatiebedrijven in Noord-Nederland. Met een groot team van installateurs zijn ze in staat om woningen en bedrijven snel te verduurzamen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden aanwezig. Als een woning slecht geïsoleerd is, maar de wens is alsnog om minder gas te verbruiken, dan biedt de lucht-lucht warmtepomp uitkomst. Dit is een duurzame airco waarmee de woning zowel verwarmd als verkoeld kan worden. 75% van de energie wordt dan opgewekt door de lucht-lucht warmtepomp en de overige 25% van de energie om te verwarmen wordt gehaald uit elektriciteit. Het is een duurzame manier om de woning te verwarmen en biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om de woning te verkoelen tijdens warme zomerdagen. Ideaal voor in een kantoor, of als een andere specifieke ruimte verwarmd dient te worden. Mochten er meerdere ruimtes verwarmd moeten worden, dan kunnen er ook meerdere lucht-lucht warmtepompen aangesloten worden.

Als het bestaande bouw betreft en de wens is om minder gas te gebruiken, dan biedt de hybride warmtepomp uitkomst. De hybride warmtepomp kan aangesloten worden op de huidige CV ketel en een groot gedeelte van de warmte opwekken. Deze warmte hoeft dan niet meer door de CV ketel op gas opgewekt te worden. De woning wordt op basis van elektriciteit verwarmd, totdat het buiten te koud is om efficiënt te verwarmen. Met een hybride warmtepomp kan er tot 70% op het gasverbruik bespaard worden. Als de elektriciteit van de warmtepomp wordt opgewekt met groene stroom van zonnepanelen, dan zijn de besparingen optimaal. Ook voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn biedt de hybride warmtepomp uitkomst. Omdat het systeem dus gedeeltelijk op gas werkt en gedeeltelijk op elektriciteit kan de woning altijd voldoende verwarmd worden. Als de woning dusdanig slecht geïsoleerd is kan het wel zijn dat de COP van de hybride warmtepomp lager uitvalt, waardoor het systeem minder efficiënt werkt.

Voor nieuwe woningen en woningen die extreem goed geïsoleerd zijn biedt de volledig elektrische warmtepomp ook uitkomst. Omdat de volledig elektrische warmtepomp geen CV ketel op gas heeft om bij te springen, moet de isolatie goed zijn. Een volledig elektrische warmtepomp verwarmd het water namelijk tot zo'n 45 graden. Een CV ketel kan wel temperaturen van 80 graden halen, waardoor een CV ketel de woning eenvoudiger kan verwarmen. Ook deze warmtepomp kan volledig draaien op groene stroom van zonnepanelen. Als de warmtepomp volledig draait op groene stroom van zonnepanelen dan kan de woning volledig gasvrij worden. Het koken gebeurt dan op elektriciteit en het warme water wordt ook verwarmd doormiddel van de warmtepomp. Hiervoor zijn wel een paar eisen die gesteld worden. Naast een goede isolatie maakt de warmtepomp gebruik van lage temperatuur verwarming. Doorgaans komt dit in de vorm van vloerverwarming om de ruimte efficiënt te komen opwarmen. Een hybride warmtepomp daarentegen kan gewoon aangesloten worden op de centrale verwarming.

Voordat ZPN Duurzaam overgaat op het verduurzamen van een woning of bedrijfspand, komt er altijd eerst een ervaren adviseur langs. Deze adviseur heeft verstand van verschillende duurzame toepassingen, zoals bovengenoemde, maar heeft ook de kennis in huis om zonnepanelen in te regelen. De gehele woning wordt geïnspecteerd en er wordt gekeken welke duurzame oplossing het meeste voordeel opleveren. Op basis van de informatie wordt een volledig adviesrapport op maat gemaakt. Hierin worden de kosten duidelijk, maar ook de besparing en de bijkomende terugverdientijd. Verduurzamen is goed voor het milieu, maar bij ZPN Duurzaam zorgen ze ervoor dat u ook voldoende geld bespaart. Uiteindelijk is en blijft het een investering.


Producten & Diensten:
Zonnepanelen
hybride warmtepomp
elektrische warmtepomp
lucht-lucht warmtepomp
duurzame airco die kan verwarmen en verkoelen
laadpalen
thuisaccu's
meterkasten aanpassen
nieuwe meterkast
Schrijf uw recensie over ZPN Duurzaam
Selecteer uw sterren beoordeling
Selecteer uw sterren beoordeling alstublieft
Uw recensie moet langer zijn dan 15 karakters
Soortgelijke bedrijven hier in de buurt
3 km
Woortman Installatietechniek
Kostvlies 12
9462 TR Gasselte
6 km
Dik Elektro Techniek
Gasselterboerveen 5
9514 BR Gasselternijveen
7 km
Mensies Techn Bur El-Gawalo-CV Install J
Schoenerstraat 11
9514 CB Gasselternijveen
7 km
Bralten Installatietechniek
Lunsenhof 12
9467 PM Anloo
9 km
Installatiebedrijf Kamps BV
Nijlanderstraat 1
9451 BL Rolde
9 km
Broeke Installatietechniek Ten
Koesteeg 7/A
9531 JG Borger